Drugie śniadanie zjadamy, do zabawy więcej siły mamy!

IMG_4508 ,,Kubusie” po wysłuchaniu pogadanki na temat dlaczego należy zjadać drugie śniadanie, zabrały się do jego przygotowania. Przedszkolaki  wykonywały smakołyki – bałwany ( na słodko i słono) z białego sera. Dzieciaki samodzielnie  robiły twarożki na drugi śniadanie – rozdrabniały ser ręcznie i przy pomocy blendera  ( tu z pomocą osoby dorosłej – zasady bezpieczeństwa), dodawały przyprawy, próbowały i doprawiały do smaku. Kiedy uzyskały zadowalający rezultat, ulepiły z twarożków dwa  bałwanki i ozdobiły je odpowiednimi smakowo dodatkami. Teraz pozostało tylko wybrać pieczywo ( oprócz bagietki było pieczywo razowe, oraz ryżowe), ulubiony twarożek i dodatki. I już można się było zajadać własnoręcznie przygotowanymi smakołykami. Bałwanki ,,topiły się” bardzo szybko i znikały w dziecięcych brzuszkach. Okazało się , że taka forma podania białego sera bardzo im  odpowiada. Drugie śniadanie zostało zjedzone przez dzieci  ze smakiem.

Dodaj komentarz

Powrót na górę strony

Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z naszej strony, zgadzasz się na ich użycie. Więcej informacji

Skip to content